Арман Бабикян: Борисов се скри, бяга от разговор с народа

 

2 131118Наличието на много млади хора сред недоволните показва, че има ново поколение, което иска различен начин на управление. Това коментира в ефира на БНР специалистът по политически пиар Арман Бабикян.

По думите му вече има ново поколение, което не е съгласно с начина на управление, не толкова с този, който управлява. Въпросът не е толкова „кой“, въпросът е „как“. Това поколение има претенции именно към начина за упражняване на властта, която мисля, че е доста по-различно от това, което са свикнали да обсъждат управляващите или да използват като контраофанзива, пращайки платените си говорители по медиите. Защото ние не видяхме дефинирана политическа теза за това кое е алтернативата, как тя трябва да изглежда. Видяхме един протест, който е знак по-скоро за недоволство, отколкото знак, представящ ни алтернатива, каза още Бабикян.

Този протест, според него, не е единствено и само срещу ГЕРБ, а срещу всеки, който би бил на власт и би упражнявал властта по този начин. Затова е много грешно да се смята, че някой протестира конкретно и само срещу ГЕРБ, въпреки че протестът е точно срещу тях, тъй като те представляват статуквото в последните 8 или 9 години. Но същият протест биха срещнали на улицата и от „Позитано“ 20, и от която и да е от опозиционните сили, ако по този начин се държат във властта, категоричен е анализаторът.
Само вижте изказването на Цветанов днес, оказва се, че действията, които са видели на  улицата вчера, били опит за дестабилизация, възмути се Бабикян.
Той  коментира и липсата на премиера Бойко Борисов при протестиращите: Министър-председателят отново се скри. За пореден протест Бойко Борисов бяга от отговори, бяга от разговор с недоволните и обикновено се намира в чужбина. Един човек държи властта и той се нарича Бойко Борисов, и именно той бяга от разговор с народа  си. Свикнахме да виждаме Борисов с лентичка в ръка, но тук става въпрос за проблемите, подчерта експертът.

Всички партии трябва се изкажат, че подкрепят протеста, не само БСП, смята още Бабикян. Всички, които са убедени, че това не е добрият начин да се упражнява власт трябва да са на страната на недоволните. Според него партиите трябва да се обединят не помежду си, а да се обединят в подкрепата на протестите. 
Веднага се появиха хора, които да обясняват, че тези протести са провокирани, инспирирани, организирани от БСП. Има обичаен заподозрян за всеки един протест, независимо дали хората, които са излезли на улицата, са десни, леви, социално слаби, социално силни. Нормално е всичко това да се прикачва към друг център, който желае властта в  страната и обичайно това е „Позитано“ 20“, отбеляза  Бабикян.

Той подчерта още, че да се мрази думата партия е глупаво, тъй като през каквито и катаклизми да мине обществото, в крайна сметка според демократичните процедури на избори се явяват партии. По думите му омразата към партиите бе насадена в главите на хората и използвано. Когато омерзените се отдръпнат, идват омерзителните. В партиите също членуват граждани и те не са по-малко граждани. Трябва да бъдем по-взискателни към партиите, е изводът на Бабикян.

Източник: БГНЕС