Печат
Категория: Избори
Посещения: 2355

Михаил Миков: Членове на ИБ на БСП подадоха оставки

Ofmedia.bg

mikov 021115Резултатът от втория тур очертава, че БСП има кметове в 60 общини без нито един областен град. Лидерът на партията Михаил Миков призна: Не може да има друга оценка, освен че това е тежка загуба, която обаче не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта на страната. 

Миков смята, че след тези избори се формира парична демокрация в България, чиято основна политическа платформа е разпределянето на пари: 

Отказвайки да гласуват, българските граждани заявиха, че не искат да участват в това разпределение на средства. БСП също не иска да участва в тази игра. 

Лидерът на БСП добави, че левицата ще оспорва изборите във Видин и на други места. Той благодари на членовете и симпатизантите на БСП, на кандидатите за кметове и общински съветници, взели участие в кампанията. 

Михаил Миков съобщи, че членове на Изпълнителното бюро на БСП са предоставили своите оставки пред Националния съвет. Той отказа да коментира дали ще си подаде оставката като председател на партията, но каза:

Отговорността съм я поел, когато Конгресът ме е избрал за председател на Националния съвет и не смятам, че само оставката е форма на поемане на отговорност.