Ofmedia.com

Премиерът Бойко Борисов ще се включи в искането на Реформаторите президентът да наложи вето на текстове от променения на 1 октомври от депутатите закона за военното разузнаване. Това обяви той пред  журналисти след като участва в официалното откриване на новата сграда на Софийския районен съд, съобщава dnevnik.bg .

Допълни, че доколкото разбрал от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху текста от закона за военното разузнаване, който налага сегашния му шеф да бъде сменен, тъй като не отговаря на новите изисквания, записани в него. Те изискват на поста да е военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание.

"Ще събера моята парламентарна група да видя от какви мотиви са се водили, защото не е тайна, че аз бях човекът, който го предложи на военния министър", заяви премиерът след като и депутати от ГЕРБ подкрепиха текста, който изисква човекът начело на военното разузнаване да има над 10 г. стаж в системата на националната сигурност.
Премиерът коментира още, че Бакалов не е "някой взет от улицата", че е бил министър на вътрешните работи.

Министърът на правосъдието Христо Иванов също обяви, че подкрепя желанието на Реформаторския блок президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху променения Закон за военното разузнаване. Сегашният шеф на Служба „Военна информация” – МО, каза, че подава оставка, защото не отговаря на изискваният на закона.