Печат
Категория: Днес
Посещения: 877

Отечественият съюз поема път на самостоятелно включване в политиката

Ofmedia.bg

1 130618

Хората ни припознават като автентична патриотична организация със социална чувствителност, която държи на коалиционното начало. Това каза председателят на Отечествения съюз (ОС) Симеон Симеонов на нарочна среща с членове на Националния съвет. Пътят, продължи той, е самостоятелно активно включване в политиката.

Разговорът целеше намиране на най-работещото поведение на съюза в предконгресната му кампания. То, посочи г-н Симеонов, трябва да ни направи видими и прогнозируеми за хората. Стъпвайки на патриотичната кауза, която е патент на ОС (ОФ), бихме могли успешно да участваме в предстоящите местни и парламентарни избори, смята той. Важно условие за това е излизане на политическата сцена на ПП „Съюз за отечеството”. Равноправното участие в политическия живот, ще ни даде възможност да внесем патриотичния елемент в левицата, каза още председателят на ОС. Като важна предпоставка за постигане на тази цел, бяха посочени добрите взаимоотношения и сключените споразумения за съвместна работа с редица обществени организации. Този процес не е престанал, той продължава.

Новото лице на ОС ще се изгражда в разгърната отчетно-изборна кампания. В това време ще се търси качествено обновяване на ръководствата и провеждане на учредителни събрания на структурите на политическата партия. Предвижда се активизиране на срещите на представители на националното ръководство с хората по места.

Като възможност за засилване връзката на ОС с българите в столицата и страната   , бе определено включването в инициативата за събиране на подписи за провеждане на референдум във връзка с въвеждането на еврото в България. Така, според участниците във форума, ОС ще даде възможност на българския народ сам да определя съдбата си. Впрочем, това е основната мисия на съюза в политиката – да бъде полезен на България и нейните граждани.