Печат
Категория: В страната
Посещения: 912

Силата на човешкия дух срещу фашизма и терора

 

Симеон Кулиш, младежки координатор на НД „Русофили” - Варна

kulish 1 020216Дискусия, посветена на 72-годишнината от блокадата на града-герой Ленинград, се проведе на 1 февруари в радио Варна. Събитието бе организирано от Федерация „Дискусионен клуб Бъдеще”, Международна асоциация на жителите на блокадния Ленинград Български антифашистки съюз и НД "Русофили"-Варна. Специален гост бе Кира Герасимова – блокадник и председател на Международната асоциация на жителите на блокадния Ленинград. Мероприятието уважиха още политолога доц. Валентин Вацев, д-р Алла Гигова, Елка Няголова, представители на Сдружение „Россияне-21 век” и други общественици. Поздравления с песни и стихове, посветени на Втората световна война, отправиха и малките таланти от детска театрална школа „Синя птица” гр.Варна под ръководството на г-жа Дария Супрун.

Повече от два часа жители и гости на града съпреживяха историята и живота на блокадниците през онези близо 900 дни. Това е най-яркият, най-силният и мащабен пример за силата на човешкия дух и тяло за последните 7 десетилетия!
А заедно с доц.Вацев се пренесохме в нашето съвремие, като коментирахме България, ЕС и ролята и мястото на Русия, новите измерения на фашизма и терора.

kulish 2 020216

kulish 3 020216

 

kulish 4 020216